Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 15 jануари. Денеска е Преподобен Гаврил Лесновски. Тој бил родум од Македонија, Словен по потекло, ...
| | веќе видена

Четири ученици и две наставнички од основното општинско училиште „Кочо Рацин“ од Кратово учествуваа на интернационални работилници за програмирање во Шпанија, ...
| | веќе видена

На 29 Јануари