Слепченскиот манастир „Св. Јован Претеча“ на подарок доби десет ракописи во дигитална форма од Стефан Верковиќ, чии оригинали се чуваат во Хрватската академија ...
сите 2 | | | веќе видена

Нашaта предлог дестинација за овој викенд е Кратово - мал живописен град во Северо-Источниот дел на Македонија, познат како град жив музеј. Свежата клима е ...
| | веќе видена